El passat dijous 17 de novembre vam fer una sortida cultural al CosmoCaixa en el marc de les assignatures de Traducció de Textos Científics i Tècnics I i II que oferim al nostre grau. La jornada va ser molt interessant: tant alumnat com professorat ens ho vam passar d’allò més bé i vam aprendre un munt de coses que, de ben segur, ens aniran bé per a la nostra feina com a traductors i traductores. Perquè ho comproveu, us resumeixo totes les activitats en què vam participar.
A les 10 del matí vam entrar al CosmoCaixa, disposats a documentar-nos sobre molts temes i a ser curiosos i observadors (qualitats que, sense cap mena de dubte, el traductor ha de tenir). Vam entrar al Bosc Inundat, una zona que recrea un entorn tropical, humit i plujós, en què vam observar diversos tipus de peixos, amfibis, rèptils i vegetació. Vam sentir la humitat del bosc a la nostra pell, que de seguida que es posar a transpirar per suportar la xafogor.
Després de sortir del Bosc Inundat, vam passejar-nos una bona estona per la Sala de la matèria, possiblement la zona del museu més coneguda pel públic general, en què vam tocar i remenar, observar i mirar, llegir i comentar… tot allò que teníem al davant: peixos, nius fets per diferents espècies, llavors de tota mena, experiments físics, exposicions sobre la prehistòria (“Sapiens”), etc.
Un dels peixos que vam observar: un àngel
Cap a migdia vam entrar al Planetari, on ens van fer una explicació molt interessant sobre les estacions, les estrelles del nostre cel i la relació entre les constel·lacions i els signes del Zodíac. Vam constatar que “astronomia” i “astrologia” no són el mateix, i que encara queda molt per conèixer del nostre univers. Va ser una estona relaxant, asseguts en uns seients molt reclinats cap enrere, en mig de la foscor de la sala. Diria que fins i tot algú es va quedar adormit . Això sí, en acabar la projecció vam fer tots un munt de preguntes interessantíssimes que l’Àlex, l’encarregat del Planetari, ens va respondre molt amablement.
Després de dinar al pati (feia un dia fantàstic i vam aprofitar per sortir a fora per fer el merescut àpat del migdia), vam anar a la darrera de les activitats: el Toca-toca, on vam poder conèixer més de prop alguns dels hàbitats en què viuen els animals (el mediterrani, el tropical, el desèrtic…), i vam poder tocar alguns d’ells: granotes, estrelles de mar, serps i cucs.
A les anteriors fotos, alumnat i professorat al Toca-toca
En definitiva, va ser un dia genial, i de ben segur que els nostres estudiants no l’oblidaran mai! Jo no ho faré.
És un lloc maco d’anar, per grans i per petits. Suposo que deu ser un bon alicient per als estudiants, una manera d’aprendre fent grup… mola! https://uploads.disquscdn.com/images/e2a9e0a5baf1faefbf9363dbd28ee81827972b93898fcc67d1f0a5879207c68e.gif
I gratis!
Vam aprendre molt, i vam riure moltíssim!
Va ser un dia genial!
Gràcies per la crònica, Lydia. Per cert, hi ha alguna exposició sobre canvi climàtic a CosmoCaixa? És el tema científic de capdal importància, estem d’acord?
Sí, ho és, però en aquell moment no n’hi havia cap que se centrés exclusivament en aquest tema. L’exposició de Sàpiens era sobre la Prehistòria, i n’hi havia una altra sobre gastronomia. De totes maneres, van variant, així que pot ser que aviat n’hi hagi alguna sobre canvi climàtic. Fins aviat!
Va ser molt divertit, el Toca-toca va ser genial, tocar la serp va ser una experiència única! I sempre és agradable passar una estona junts, hem de repetir!